Open Winddag!

windmolen

VLISSINGEN -  Zeeuwind doet zaterdag 18 juni mee aan de Nationale Open Winddag. In heel Nederland worden op initiatief van de Nederlandse Windenergie Associatie op deze dag activiteiten georganiseerd om windenergie onder de aandacht te brengen. Deze dag is het mogelijk om een kijkje te nemen in een windturbine en alles te weten te komen over windenergie. Kom op zaterdag 18 juni van 11:00 – 16:00 naar de Open Winddag aan de Estlandweg (Nieuwdorp, tegenover VDS) en ontdek windenergie van dichtbij!

Met trots stelt ook dit jaar Zeeuwind haar allernieuwste windturbine open voor publiek. Deze

Enercon E-70 is de eerste van dit type van Zeeuwind. Deze turbine is samen ontwikkeld met Winvast. Hier zullen onze medewerkers en vrijwilligers u alles vertellen over deze windturbine, windenergie en de coöperatie.

Naast deze turbine is ook het vernieuwde kantoor van Zeeuwind dit jaar geopend. Hier staan naast wind ook andere vormen van duurzame energie centraal. Zo is de bouw van de turbine te zien en is er een expert aanwezig om alle vragen over zonnepanelen te beantwoorden. Ook aan de kinderen is gedacht. Zo kunnen ze aan de hand van een zelf te bedienen schaalmodel ontdekken hoe een windturbine werkt racen ze met LEGO-auto’s tegen de wind in! Een pendelbus rijdt bezoekers ieder half uur zorgeloos tussen beide locaties. Meerijden is gratis!

Met een hapje en een drankje zal het bezoek enthousiast worden gemaakt voor wind en zon als de energiebronnen van nu. En zal uitleg worden gegeven over het belang en de beweegredenen van hernieuwbare energie.

De Open Winddag is een leerzaam en laagdrempelig evenement voor alle leeftijden. De bezoekers kunnen antwoorden verwacht op al hun vragen zoals:

– Hoe wordt windenergie nu precies opgewekt?

– Waarom is duurzame energie belangrijk?

– Waar gaat de elektriciteit die Zeeuwind opwekt naartoe? – Wat zijn de toekomstprojecten van Zeeuwind?

Kortom: er is genoeg te beleven tijdens Open Winddag 2016! Neem vooral familie, vrienden, buren en kennissen mee en kom langs in Nieuwdorp en Vlissingen. Tot dan!

Lees ook:Sloecentrale opent deuren voor publiek
Lees ook:Start geotechnisch onderzoek windgebied Borssele!
Lees ook:Green Deal Energie!
Lees ook:Nationale Duurzame Huizen Route!
Lees ook:Groene euro’s scoren!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>