Stichting De Noordzee zoekt hulp bij opruimen 1,2 miljoen afvalitems!

strand afval

VLISSINGEN - Vrijwilligers halen tijdens Boskalis Beach Cleanup Tour plastic van strand.Een woordvoerder: “Ook in 2016 gaan we het weer doen! De héle Noordzeekust opruimen, van Cadzand tot aan Schiermonnikoog. De Boskalis Beach Cleanup Tour is dit jaar van 1 tot en met 14 augustus. De tour start op maandag 1 augustus in Cadzand én op Schiermonnikoog.

Elke dag worden er dus twee etappes gelopen, één in het zuiden en één in het noorden van het land. De 1e etappe start op maandag 1 augustus bij strandpaviljoen Moio Beach in Cadzand-Bad. Deelnemers verzamelen om 10.00 u. De Tour zal rond 10.15 u. geopend worden door wethouder Peter Ploegaert.

Van 1 tot en met 14 augustus maakt Stichting De Noordzee samen met zoveel mogelijk vrijwilligers de hele Noordzeekust afvalvrij. En dat is hard nodig: er liggen ruim 1,2 miljoen stuks plastic afval op de Nederlandse stranden. Dit jaar vindt de Boskalis Beach Cleanup Tour voor het eerst in een nieuwe vorm plaats. De afgelopen drie jaar trok de stichting gedurende de hele maand augustus van Cadzand naar Schiermonnikoog. Dit jaar ruimt Stichting De Noordzee de Nederlandse stranden binnen twee weken op, door op 1 augustus tegelijkertijd vanuit zowel Cadzand als vanaf Schiermonnikoog richting Zandvoort te trekken. Vorig jaar haalde Stichting De Noordzee samen met 2015 vrijwilligers 11.555 kilo afval van het strand.

Inschrijven

Vrijwilligers kunnen zich voor één van de 28 etappes inschrijven via www.beachcleanuptour.nl/etappes. Op deze pagina is tevens een overzicht van alle etappes, inclusief start- en eindlocaties, te raadplegen. Tijdens veel van de etappes worden extra activiteiten georganiseerd zoals de vrijgezellenetappe en het eindfeest op zondag 14 augustus. Aan het einde van deze laatste etappe komen de twee groepen in Zandvoort samen om het eindresultaat − een schone Noordzeekust en zoveel mogelijk opgeruimd afval − te vieren.

 

Meer informatie over de Boskalis Beach Cleanup Tour vindt u op www.beachcleanuptour.nl.

Lees ook:Stranden opruimen
Lees ook:Stranden schoon in etappes!
Lees ook:Stichting De Noordzee houdt vijfde Boskalis Beach Cleanup Tour
Lees ook:Bijna 20 ton afval opgeruimd tijdens Boskalis Beach Cleanup Tour!
Lees ook:Boskalis Beach Cleanup Tour!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>