Phishingmail in omloop!

laptop

VLISSINGEN – Er is sinds afgelopen vrijdag een phishingmail in omloop, waarin de verzender zich voordoet als oud burgemeester van Vlissingen Letty Demmers. In de e-mail wordt gevraagd om geld over te maken voor een vliegticket en hotelkosten vanuit Kiev.

Wat te doen

Opent u de mail vooral niet en gooi deze meteen weg! De gemeente en/of oud-burgemeester Demmers zou nooit een dergelijke mail versturen. Het gaat hierbij om ‘cybercrime’, waarbij men zich voor een ander persoon uitgeeft en u op die manier persoonlijke gegevens wil ontfutselen om toegang te krijgen tot uw computer of bank-gegevens. U hoeft niets te doen, behalve de mail meteen weg te gooien.  In dit geval lijkt de mail afkomstig van oud-burgemeester Demmers. Maar wellicht zijn er vergelijkbare mails in omloop van andere mensen die u in uw contactenlijst heeft staan. Heeft u de mail thuis of op ’t werk toch geopend, check dan uw computer op malware en virussen.

Zie de website Consuwijzer voor meer informatie over vormen van cybercrime

Lees ook:Vlissingse invalburgemeester blijft langer!
Lees ook:Letty Demmers nu Vlissings burgermoeder!
Lees ook:KLPD waarschuwt voor kwalijke “kinderporno” mail!
Lees ook:Letty Demmers waarnemend-burgemeester Vlissingen!
Lees ook:Waarnemend Vlissings burgemeester Letty Demmers meteen in beeld!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>