Inspiratiekaart ‘De Groene Kanaalzone’ gratis verkrijgbaar!

terneuzen logo 1

TERNEUZEN - De gemeente Terneuzen heeft samen met de VVV Zeeland de inspiratiekaart ‘De Groene Kanaalzone’ gemaakt. Op deze kaart worden op inspirerende en interactieve wijze de landschappelijke kwaliteiten van de Kanaalzone getoond. Wist je bijvoorbeeld dat op het tunneldak van de Sluiskiltunnel gewandeld kan worden? Of dat voor vogels zoals de steenuil, de sperwer en de buizerd een leefgebied is gecreëerd in natuurgebied de Groene Knoop nabij de kassen?

Als aanvulling op de inspiratiekaart zijn filmpjes gemaakt. Deze laten de bezoeker de samenhang en tegenstellingen van het gebied zien. De filmpjes zijn te bekijken via http://www.groenekanaalzone.nl.

Landschapsuitvoeringsplan
De inspiratiekaart is onder meer tot stand gekomen vanuit de tussen 2011 en 2015 gerealiseerde projecten in het kader van het Landschapsuitvoeringsplan. Dit plan is onder de paraplu van het project Zeeuws-Vlaamse Kanaalzone opgesteld. Hierin staan streefbeelden van de Kanaalzone voor 2020. Doel is een goede samenhang tussen werken en leven, en het behouden en daar waar mogelijk versterken van de leefbaarheid in de Kanaalzone.
Provincie Zeeland en de gemeente Terneuzen hebben samen diverse projecten uitgevoerd om een concrete invulling te geven aan de realisatie van de streefbeelden.
Op dit moment wordt gewerkt aan de realisatie van nieuwe projecten om de streefbeelden voor 2020 te vervolledigen.

Stippel zelf je route uit
Op de inspiratiekaart zijn verschillende bijzondere plekjes uitgelicht. Om deze mooie groene gebieden te voet of per fiets te ontdekken, kan je zelf een route uitstippelen via http://routes.vvvzeeland.nl

Waar verkrijgbaar
De kaart is gratis verkrijgbaar bij de VVV Zeeland in Terneuzen en de gemeentelijke publieksbalies in Axel en Terneuzen.

Lees ook:Wandelgebied geopend!
Lees ook:‘Europa om de hoek Kijkdagen’!
Lees ook:Grote kansen voor Zeeland als agri- en foodhaven
Lees ook:Interactieve maquette Kanaalzone in Portaal van Vlaanderen!
Lees ook:Zeeuws-Vlaamse Kanaalzone op PROVADA!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>