Dodenherdenking: 2 minuten stilte

acht uur

AMSTELVEEN – Ook de Zeeuwen respecteren de  dodenherdenking en staan 2 minuten stil bij wat er toen is gebeurd. Vandaag, donderdag 4 mei vindt net als  elk jaar de Nationale Herdenking plaats. Om 20.00 uur worden in het hele land twee minuten stilte in acht genomen voor de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Herdacht worden al diegenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen of vermoord en allen die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog.

Dit moment is echter niet vanzelfsprekend en daarom zet het Nationaal Comité elk jaar een uitgebreide campagne op. In de aanloop naar 4 mei wordt iedereen herinnerd aan deze twee minuten stilte door spotjes op televisie en radio. De campagne wordt mogelijk gemaakt door verschillende partijen. Zonder de medewerking en inzet van vele betrokken organisaties zouden de twee minuten stilte niet mogelijk zijn.

Lees ook:Vanavond Dodenherdenking!
Lees ook:Dodenherdenking Middelburg en Arnemuiden!
Lees ook:4 mei herdenking Tholen!
Lees ook:Middelburg zoekt namen slachtoffers Tweede Wereldoorlog!
Lees ook:Dodenherdenking Borsele

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>