Edwin van de Sar opent vandaag zijn eigen expo in Voetbal Experience!

MIDDELBURG – De Voetbal Experience in Middelburg zet Edwin van der Sar op een voetstuk. De beste Nederlandse keeper ooit wordt geëerd in een expositie die zijn imposante voetbalcarrière omvat. Hij opent die vandaag, dinsdag 31 juli om 13.00 uur, zelf. In het Zeeuwse voetbalmuseum zijn louter topstukken te zien, waaronder prijzen die Van der Sar in grote hoeveelheid heeft gewonnen, schoenen, handschoenen en shirts uit bijzondere wedstrijden zoals de gewonnen Champions League-finales van 1995 en 2008, zijn laatste wedstrijd met Manchester United en zijn afscheidswedstrijd in de Amsterdam Arena in 2011.

Edwin van der Sar heeft al deze museumstukken beschikbaar gesteld en zijn ouders hebben samen met zijn biograaf Jaap Visser een uitgelezen collectie samengesteld voor de Voetbal Experience.

Fanny Blankers Koen-prijs
In de blinkende rij voetbalrelikwieën prijkt ook de Fanny Blankers Koen-prijs. Edwin van der Sar kreeg deze carrièreprijs in 2011 voor zijn verdienste voor de sport in het algemeen en het Nederlandse voetbal in het bijzonder. De keeper kwam maar liefst 130 keer uit voor Oranje en is daarmee recordinternational.
Manchester United
Edwin van der Sar werd zowel met Ajax als Manchester United winnaar van de Champions League en winnaar van de wereldbeker voor clubs. Met beide clubs won hij ook vier keer de nationale titel. Van al deze titels heeft de Nederlands voetballer van het jaar 1998 en de beste keeper van de Champions League in 2009 fraaie miniaturen ontvangen die in de Voetbal Experience zijn te zien.
Opening
Van der Sar bezoekt bezoekt de Voetbal Experience en opent na een rondleiding door het voetbalmuseum zijn expo.
In de expositie wordt naast de voetbalcarrière van Van der Sar, ook aandacht besteed aan de Edwin van der Sar Foundation. Deze foundation zet zich, samen met andere organisaties en bedrijven, in om het leven van mensen met een (niet aangeboren) hersenbeschadiging te verbeteren. Daarnaast kent de Edwin van der Sar Foundation een eigen stimuleringsfonds waar verenigingen en stichtingen direct een aanvraag kunnen indienen voor een financiële bijdrage voor een eigen project.

De Voetbal Experience, meer dan genoeg te beleven
De Voetbal Experience is meer dan een plaats waar voetbalspullen te zien zijn. Het is dé plek waar de belangrijkste bijzaak in het leven te zien, te horen, te voelen en vooral te spelen is. Daarnaast maakt de bezoeker kennis met de belangrijkste schatten uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis, waaronder de gewonnen beker van de EK-finale uit 1988.
In de commentatorstudio kunnen bezoekers zelf commentaar bij een wedstrijd inspreken en op het speelveld hun voetbalkunsten vertonen. Op 3.000 vierkante meter vloeroppervlak is meer dan genoeg te beleven. Voetbal Experience is vermaak voor jong en oud.

Lees ook:Edwin van der Sar opent eigen expositie in Voetbal Experience!
Lees ook:Edwin van der Sar bekijkt zichzelf in De Voetbal Experience!
Lees ook:Arjen Robben schenkt zijn Champions League-shirt aan Voetbal Experience!
Lees ook:Nederland likt zijn wonden: Voetbal Experience heeft de pleister!
Lees ook:Gouden Schoen van Theo Janssen in Voetbal Experience!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>