Gratis Milieubarometer voor ondernemers!


MIDDELBURG – Provincie Zeeland biedt sinds kort ondernemers gratis een startabonnement op de Milieubarometer aan. Gebruikers van de Milieubarometer kunnen nu binnen een paar minuten een milieurapportage maken.

De rapportgenerator die nu aan de Milieubarometer is toegevoegd zet alle milieuprestaties op een rij, inclusief CO2-footprint. Met behulp van een CO2-footprint kan een organisatie inzicht krijgen in de totale uitstoot van broeikasgassen, veroorzaakt door de organisatie, een proces of product. De rapportgenerator bespaart bedrijven veel tijd. In het Milieubarometerrapport staat hoe het bedrijf scoort op het gebied van milieu, kosten en CO2. De gebruiker selecteert zelf welke grafieken en tabellen hij wil tonen in het rapport. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de eigen prestatie naast het branchegemiddelde te zetten. De rapportage is direct bruikbaar voor het management en om aan klanten de milieuprestatie van het bedrijf te laten zien. Ruim 2000 mensen maken gebruik van de Milieubarometer.

Zeeuwse bedrijven kunnen een gratis startabonnement op de Milieubarometer aanmaken via www.milieubarometer.nl/aanbod. Meer informatie is te vinden op www.milieubarometer.nl.

De Milieubarometer is de milieumonitor voor het MKB waarmee bedrijven eenvoudig en snel inzicht krijgen in hun milieuscore, CO2-footprint en besparingsmogelijkheden. De Milieubarometer biedt grafieken, kengetallen, de CO2-footprint en branche specifieke maatregelenlijsten. Daarnaast is het mogelijk het eigen bedrijf te vergelijken met vijftien branchegemiddeldes.

Stichting Stimular

Stichting Stimular verspreidt kennis over Duurzaam Ondernemen en ontwikkelt praktische instrumenten voor het midden- en kleinbedrijf en organisaties die daarmee vergelijkbaar zijn. Doel is dat ondernemers en directies bij alle bedrijfsbeslissingen zowel een hoger bedrijfsrendement nastreven, als de kansen benutten voor een beter milieu en meer welzijn van de medewerkers en de maatschappij.

Lees ook:Nieuw inkoopbeleid Goes goed voor regionale ondernemers!
Lees ook:Inspiratie en informatie voor startende ondernemers
Lees ook:MKB Doorstart!
Lees ook:Eierkoeken met een gouden randje!
Lees ook:Subsidie voor vier ondernemers-initiatieven!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>