Doe mee en realiseer voor Oostburg een aantrekkelijke entree!

sluis logo blog
OOSTBURG – Van welke kant u Oostburg ook binnen rijdt, meestal komt u een rotonde tegen. In totaal vormen drie rotondes, vanuit drie verschillende richtingen, de entree van de Eenhoornstad.

Uit een identiteitsonderzoek blijkt dat inwoners van Oostburg een aantrekkelijkere entree willen. De gemeente wil samen met de Provincie Zeeland, als eigenaar van de N253, de rotondes opnieuw inrichten. En u kunt daarbij helpen!

Maak een ontwerp

Heeft u ideeën hoe u de rotonde(s) aantrekkelijker kunt maken? Dien uw ontwerp dan voor 15 september in bij de gemeente Sluis! Wie weet siert uw kunstwerk straks één van de rotondes rond Oostburg. Meerdere ontwerpen indienen mag ook. Voor welk materiaal en ontwerp u ook kiest, de Eenhoorn moet hierin terugkomen. Dit is immers één van de mooiste figuren uit de mythologie die symbool staat voor vitaliteit, potentie en levenskracht en nauw verbonden is met Oostburg. In totaal is er € 30.000,- beschikbaar voor ontwerp, realisatie en plaatsing van het (de) kunstwerk(en). Uitgangspunt is dat alle drie de rotondes worden voorzien van een aansprekend kunstwerk. Afhankelijk van de kwaliteit en het aantal inzendingen kan de jury ook kiezen voor de inrichting van minder rotondes.

Jury

Doe mee aan de prijsvraag en dien uw ontwerp voor het kunstwerk in vóór 15 september. U kunt dit sturen naar Elly Verhaeghe, [email protected], of afgeven bij de gemeente Sluis onder vermelding van ‘prijsvraag Eenhoornrotondes’. De uitvoering van het winnende ontwerp vindt plaats in overleg met de prijswinnaar(s). De vakjury – bestaande uit Carla Schönknecht (gedeputeerde Provincie Zeeland), Peter Ploegaert (wethouder gemeente Sluis), Willem van Vliet (ambtenaar Welzijn en Cultuur van de gemeente Sluis), Robert de Jonge (voorzitter stadsraad) en Ronny Rammeloo (voorzitter VOO) – maakt een selectie uit de ingediende ontwerpen. Deze worden tentoongesteld tijdens het Eenhoornfestival (19 tot en met 22 september). Bezoekers van het festival kunnen hun stem uitbrengen tot en met zaterdag 21 september. De publieksstemmen wegen voor de helft mee in het eindoordeel. De jury maakt de winnaar(s) op zondag 22 september tijdens de Eenhoornpicknick bekend.

Meer informatie: Elly Verhaeghe, tel. 06 – 1164 7156, e-mail [email protected]. Meer informatie over de voorwaarden voor deelname aan de wedstrijd en de randvoorwaarden voor de aankleding van rotondes staat op www.gemeentesluis.nl.

Lees ook:Het kan nog: verzin een naam voor het Mfc Oostburg!
Lees ook:Bedenk een naam voor Mfc Oostburg!
Lees ook:Visiedocument Krachtig verbonden!
Lees ook:Hulp bij belastingaangifte nodig?
Lees ook:WeHelpen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>