Strand schoonmaken

afval strand

ZIERIKZEE – De opruimactie van Stichting De Noordzee is vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus op de stranden van Schouwen-Duiveland plaats. De tour duurt in totaal twee weken en eindigt in Zandvoort, waar bekend wordt gemaakt hoeveel kilo afval er van het strand is gehaald.

Wil je ook mee helpen opruimen? Schrijf je nu in!

In de afgelopen dertien jaar voerde Stichting De Noordzee 200 strandmonitoringen uit. Hierbij vond de stichting per 100 meter strand gemiddeld 375 afvalitems. Maar liefst 93% van deze afvalitems bestaat uit plastic. Zeezoogdieren, vogels en vissen zien deze afvalitems aan voor voedsel, waardoor het in hun maag terecht komt. Zo blijkt uit onderzoek van Wageningen Marine Research dat 93 % van de Noordse stormvogels plastic heeft ingeslikt. Gemiddeld hebben de Noordse stormvogels 23 stukjes plastic in hun maag.

Om het afvalprobleem aan te pakken en mensen bewust te maken van de omvang van dit probleem organiseert Stichting De Noordzee de Boskalis Beach Cleanup Tour. Met zoveel mogelijk deelnemers wil de organisatie ervoor zorgen dat het afval dat op de stranden ligt niet in zee terechtkomt en dat badgasten minder afval op de Nederlandse stranden achterlaten.

Lees ook:Stichting De Noordzee houdt vijfde Boskalis Beach Cleanup Tour
Lees ook:In één maand hele Noordzeekust schoon!
Lees ook:Matras, zwangerschapstest, 3.733 sigarettenfilters en heel veel paraffine op het strand
Lees ook:Stichting De Noordzee haalt 11.555 kilo afval van stranden
Lees ook:Boskalis Beach Cleanup Tour!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>